Порошенко у Давосі обговорив із Меркель загострення на Азові

Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили заходи для запобігання втручанню Росії у президентські вибори в Україні.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

"У рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму Президент України Петро Порошенко зустрівся з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель. Співрозмовники обмінялися думками щодо запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні", - йдеться у повідомленні.

Також Президент висловив вдячність Меркель за зусилля Німеччини для мінімізації ризиків загострення Росією ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів, забезпечення свободи судноплавства в регіоні та безумовного і негайного звільнення українських моряків.

Читайте також: Росія має направити військовополонених моряків до нейтральної країни — Денісова

Також Порошенко привітав Меркель з набранням Німеччиною з 1 січня 2019 року повноважень непостійного члена Ради безпеки ООН. Під час зустрічі наголошувалося на важливості реалізації ініціативи України з розгортання миротворчої місії під егідою ООН, що сприятиме імплементації Мінських домовленостей.

У свою чергу Меркель відзначила реформи в Україні та важливість їх продовження.

Зазначається, що Порошенко та Меркель під час зустрічі також обговорили ризики для енергетичної безпеки ЄС.