НАЗК направило до суду адмінпротоколи на Дунаєва і Логвинського

НАЗК направило до суду два адмінпротоколи щодо позафракційного народного депутата Сергія Дунаєва та один адмінпротокол щодо депутата від “Народного фронту” Георгія Логвинського.

Складені адмінпротоколи стосуються конфлікту інтересів, повідомляє прес-служба НАЗК.

"Направлено до суду 2 адмінпротоколи за частиною 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стосовно народного депутата України Сергія Дунаєва, який, перебуваючи у статусі народного депутата, звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з депутатським зверненням у власних інтересах, а також вніс на розгляд Верховної Ради депутатський запит з аналогічного питання, чим вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, НАЗК направило до суду 1 адмінпротокол за частиною 2 ст. 172-7 КУпАП стосовно народного депутата Логвинського, який звернувся до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з депутатським зверненням в інтересах свого помічника, "чим вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів".

Також, за даними Нацагентства, складено 4 адмінпротоколи стосовно Наталії Омельяненко, яка, будучи депутатом Лубенської міської ради Полтавської області, “під час розгляду питання та прийняття рішення з приводу перевірки діяльності комунальних підприємств, в тому числі КП "Ритуалсервіс", керівником якого вона була, на засіданні ради, а також на засіданні тимчасової комісії ради з перевірки ефективності фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств прийняла рішення та вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, при цьому не повідомила про його наявність".

Читайте також: У Китаї екс-віце-міністра засудили на довічне за корупцію

У НАЗК нагадали, що відповідальність за неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів передбачена частинами першою та другою ст. 172-7 КУпАП.