США дадуть додаткові $10 мільйонів на військово-морську допомогу Україні

Уряд Сполучених Штатів прийняв рішення виділити додаткові $10 мільйонів у якості військової допомоги Україні для зміцнення військово-морських оборонних можливостей українського війська.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Державним департаментом США ввечері п'ятниці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У відповідь на небезпечну ескалацію з боку Росії та невиправдану атаку 25 листопада на три українських військово-морських судна біля Керченської протоки, Державний департамент, за згодою Конгресу, виділить додаткові $10 млн за програмою військової допомоги зарубіжним державам для подальшого нарощування військово-морських можливостей України", - зауважили в держдепартаменті США.

Читайте також: США планують нові поставки військового обладнання в Україну - Волкер

При цьому підкреслюється, що американська сторона робить цей крок "у солідарності" з Литвою та Великою Британією, які також планують збільшити свою допомогу Україні у сфері безпеки.

"Сполучені Штати закликають Росію негайно повернути Україні захоплені судна і затриманих членів українських екіпажів, відкрити Керченську протоку й Азовське море для кораблів, що прямують через неї з або до українських портів, а також поважати суверенітет України та її територіальну цілісність в межах визнаних кордонів, що поширюються на її територіальні води", - наголосили в Державному департаменті США.