Парубій закликає Корею запровадити безвіз для України

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав голову парламенту Кореї та корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим для України.

Про це повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.

«Андрій Парубій закликав голову парламенту Кореї та корейських парламентаріїв запровадити безвізовий режим з Україною, посилаючись на той факт, що «вже дванадцять років корейські громадяни можуть відвідувати Україну без віз», – йдеться у повідомленні.

За словами Парубія, не існує жодної загрози нелегальної міграції з України до Кореї, адже вже півтора роки діє безвізовий режим між Україною та ЄС, і жодна країна Європейського Союзу не висловила зауважень до України.

Голова Верховної Ради закликав корейський бізнес приходити з інвестиціями на український ринок. Зокрема, найперспективнішими секторами економіки для українсько-корейської співпраці Парубій назвав ІТ та аграрний сектори.

Водночас Парубій запросив голову Національної асамблеї Республіки Корея Муна Хі-Санга відвідати Україну з офіційним візитом.

Читайте також: Уряд затвердив угоду про безвіз із Грузією

Наприкінці зустрічі Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та спікер Національної Асамблеї Республіки Корея Мун Хі-Санг підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами.

Як повідомлялося, упродовж 10-14 грудня Парубій перебуває із офіційним візитом у Республіці Корея.