Геращенко — про теракти у Франції: Безпечної Європи більше немає

Останні теракти у Франції є сигналом того, що безпечної і безтурботної Європи більше немає.

Таку думку висловила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи стрілянину у Страсбурзі, внаслідок якої загинуло троє людей, ще 12 отримали поранення.

"Влітку терористи вибрали Ніцу. Взимку - різдвяний Страсбург. Поза сумнівом, це атака не лише проти європейської безпеки, це атака на цінності, це сигнал - що безпечної і безтурботної, затишної квітково-круасанової Європи , де з чашкою гарячого шоколаду чи глінтвейну можна сховатися від всіх проблем, більше не існує", - написала Геращенко.

Геращенко висловила співчуття Франції, зауваживши, що Україна в ці дні - разом із французькими громадянами. "Наші молитви з родинами постраждалих. Ми - з вами в ці дні", - зазначила вона.

Як повідомлялося, у вівторок вранці на багатолюдному різдвяному ярмарку у Страсбурзі сталася стрілянина, внаслідок якої троє людей загинуло, 12 отримали поранення.

Читайте також: Поліція уточнила кількість загиблих в результаті стрілянини у Страсбурзі

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер терміново виїхав до Страсбурга.

Раніше у центральній частині Страсбурга на час проведення різдвяних ярмарків були посилені заходи безпеки. Зокрема, заборонено допуск приватного транспорту до центру, скасовані зупинки громадського транспорту, встановлена перевірка особистих речей громадян.