Канада вимагатиме відповідальності за агресивні дії Росії - депутат

Канада й надалі підтримуватиме Україну та домагатиметься припинення російської агресії.

Про це під час участі у організованому Конгресом українців Канади мітингу в Оттаві заявив глава Постійного комітету парламенту Канади із закордонних справ Майкл Левіт.

“Канада залишається міжнародним лідером у забезпеченні сильної підтримки України. Канада завжди буде надійним партнером народу України й продовжуватиме працювати над притягненням Росії до відповідальності за її неприйнятну та незаконну поведінку”, - сказав Левіт.

Він зауважив, що важливість допомоги Україні розуміють члени усіх парламентських партій Канади. “Члени усіх партій, ми всі стоїмо на підтримку та в солідарності із народом України перед лицем російської агресії”, - зазначив депутат.

Читайте також: Посол України розповість французьким сенаторам про агресію РФ

Левіт наголосив, що російські агресивні дії порушують міжнародне право та не мають виправдання. “Я твердо переконаний, що Росія повинна негайно зменшити напруження. Очевидно, що Керченський інцидент не переріс у щось більше завдяки виявленому Україною стриманню”, - запевнив він.

Депутат також висловив підтримку 24 морякам та 70 іншим українцям “незаконно утримуваним Росією”. “Канада непохитно підтримує суверенітет України”, - додав Левіт.

Нагадаємо: Конгрес українців Канади у понеділок організував мітинг на підтримку українських в’язнів Кремля, що пройшов навпроти будівлі парламенту у Оттаві. Участь у ньому взяли представник трьох головних партій як з влади, так і з опозиції.