Золотухін розповів про плани Мінінформу на 2019 рік

Ексклюзив

Мінінформолітики у 2019 році планує надалі реалізовувати доктрину інформбезпеки, протидіяти розповсюдженню дезінформації та працювати над інформаційною реінтеграцією окупованих територій України.

Про ці та інші плани міністерства розповів у коментарі Укрінформу заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

"Наші пріоритети не зміняться, у першу чергу - це план з реалізації доктрини інформаційної безпеки, це наш основний документ. Також серед першочергових питання вдосконалення системи стратегічних комунікацій, системи кризових комунікацій, які на даний момент дуже важливі, а також покращення процесу державного управління саме в сфері донесення інформації до широких верств населення, до громадськості. Крім того, це протидія розповсюдженню дезінформації, вивчення, моніторинг та прийняття рішень стосовно реагування чи не реагування на кожен фейк", - наголосив Золотухін.

Читайте також: Золотухін назвав “дві великі проблеми” інформбезпеки

Серед інших пріоритетів міністерства у наступному році - інформаційна реінтеграція окупованих територій, починаючи з питань відновлення мовлення, закінчуючи аналізом ситуації в регіоні, аби допомогти доносити потрібний контент, поінформував він.

"Якщо ми говоримо про зовнішню аудиторію, то ми говоримо про популяризацію України. Ми вважаємо, що це також є одним з аспектів захисту інформаційного простору, інформаційної безпеки", - наголосив заступник міністра. Поширювати інформацію за кордоном про можливості України, на думку Золотухіна, необхідно передусім серед іноземних політичних еліт, експертів та журналістів.