Порошенко закликає ВР ратифікувати Стамбульську конвенцію

Фото

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, відому як Стамбульська конвенція.

Про це він заявив під час виступу на другому Українському жіночому конгресі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще раз хотів би абсолютно чітко наполягти і закликати спрямувати всі можливі зусилля для того, щоб завершити внутрішньодержавні процедури і ратифікувати конвенцію. А чому б її не винести вже на наступне засідання Верховної Ради України”, — зазначив він, нагадавши, що це є зобов’язанням України перед європейськими колегами.

Президент виступив на Другому українському жіночому конгресі / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Президент підкреслив, що Україна підписала Стамбульську конвенцію ще в 2011 році, але досі не ратифікувала.

“Із жалем констатую, що в нашому суспільстві досі існують певні маніпуляції на цю тематику, зокрема щодо розуміння терміна гендер”, — додав Глава держави.

Загалом, за його словами, цю конвенцію вже ратифікували 33 держави.

Читайте також: Щодня у світі від рук члена сім'ї чи партнера гинуть в середньому 137 жінок - дослідження

Як відомо, 14 листопада 2016 року Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону України "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами", відомої як Стамбульська конвенція. Ратифікація документа досі не відбулася, але окремі її положення включені до українського законодавства.