Бойко заявляє про створення нової парламентської групи

Співголова парламентської фракції партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив про намір створити найближчим часом депутатську групу "Опозиційна платформа - За життя".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112".

"Ми створюємо парламентську групу "Опозиційна платформа - За життя". "Опозиційний блок" залишається в минулому, ми йдемо далі, об'єднуючи всю опозицію. І така парламентська група буде створена в парламенті найближчим часом", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, співголова фракції партії "Опозиційний блок" Олександр Вілкул заявив на пленарному засіданні у вівторок, 20 листопада, про виключення з фракції Юрія Бойка і заступника голови фракції Сергія Льовочкіна.

Згідно з Регламентом Верховної Ради, депутат вважається офіційно виключеним з фракції або депутатської групи після відповідного оголошення про це головуючого на пленарному засіданні.

Співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко і лідер партії "За життя!» Вадим Рабінович 9 листопада підписали угоду про створення частиною партії "Опоблок" і партією "За життя!» об'єднання "Опозиційна платформа - За життя" і домовилися про висунення єдиних кандидатів на усіх загальнонаціональних виборах у 2019 році.

Читайте також: Льовочкіна і Бойка виключили з фракції Опоблоку

Пізніше народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що партія "Опозиційний блок" не уповноважувала Бойка підписувати документи про створення "Опозиційної платформи - За життя".

17 листопада стало відомо, що Бойко став єдиним кандидатом в президенти від "Опозиційної платформи - За життя".