Бойко й Рабінович разом підуть на вибори-2019

Частина партії «Опозиційний блок» і партія «За життя!» підписали угоду про об'єднання і домовилися про висунення єдиних кандидатів на виборах Президента, народних депутатів і депутатів місцевих рад у 2019 році.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, угоду про об'єднання і створення платформи «Опозиційна платформа — За життя» підписали співголова партії «Опозиційний блок» Юрій Бойко і лідер партії «За життя!» Вадим Рабінович у кулуарах Верховної Ради в п'ятницю.

«Ми досягли згоди визначити в листопаді 2018 року єдиного кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» на наступних президентських виборах. Ми досягли згоди про участь представників «Опозиційної платформи — За життя» у виборах до Верховної Ради України», — йдеться у тексті підписаної угоди.

Крім того, документом передбачається спільна участь у місцевих виборах.

Для спільної участі у виборах протягом місяця мають бути створені регіональні виборчі штаби «Опозиційної платформи — За життя».

Після підписання угоди, відповідаючи на запитання журналістів, Бойко сказав, що єдиний кандидат на виборах Президента ще не визначений. Він також не відповів, яка кількість депутатів з фракції «Опоблоку» у Верховній Раді увійшла до цього об'єднання.

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи об'єднуватимуться партії, він сказав: «Я сподіваюся, ми це питання розглянемо».

Читайте також: "День ганьби" — генпрокурор про голосування щодо Вілкула і Колєснікова

Як повідомлялося, політична партія «Опозиційний блок» була зареєстрована Мінюстом 23 квітня 2010 року. Її співголовами є нардеп і співголова фракції «Опоблоку» в ВР Юрій Бойко і бізнесмен, екс-нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков.

«Опозиційний блок» — політична сила, яка утворилася шляхом об'єднання шести політичних партій для участі в позачергових виборах до Верховної Ради України 2014 року. До «Опозиційного блоку» увійшли: «Партія розвитку України», партія «Центр», «Нова політика», «Державний нейтралітет», «Україна — Вперед!» і «Трудова Україна». До блоку також приєдналися деякі лідери і учасники колишньої Партії регіонів, яка після Революції Гідності вже не виступала окремою політичною силою і не висувалася на виборах до парламенту в 2014 році.

Партія «За життя!» зареєстрована в грудні 1999 року. У реєстрі її головами вказані Вадим Рабінович та Євген Мураєв. 21 вересня Мураєв повідомив про вихід із політсили.