Тимошенко мало турбує включення до санкційного списку РФ

Лідер партії "Батьківщина" і її парламентської фракції Юлія Тимошенко стверджує, що її мало хвилює включення до санкційного списку РФ.

Про це політик написала у Facebook.

"Кремль включив мене до санкційних списків... Санкції Кремля, якщо чесно, мене мало хвилюють. Бізнесу у мене ні тут, ні там немає і бути не може", - зазначає вона.

Водночас Тимошенко наголосила, що найкращою відповіддю на такі дії Кремля буде побудова сильної демократичної держави.

"Успіх України, побудова сильної демократичної, європейської держави – це буде найадекватніша наша “санкція” російському загарбнику. Це саме та санкція, від якої Кремлю буде точно не добре!" - написала лідерка "Батьківщини".

Як повідомлялося, глава уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що запроваджує "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян та 68 компаній з України.

Читайте також: Пєсков пояснив відсутність Порошенка у списку санкцій

Серед них - судді Конституційного Суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Зокрема, під санкції потрапили Голова ВР Андрій Парубій, керівник МВС Арсен Аваков, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош та ін.

До списку санкцій України включено близько 1700 фізичних і близько 700 юридичних осіб; більшість з них - із Росії.