Пєсков пояснив відсутність Порошенка у списку санкцій

Пєсков пояснив відсутність Порошенка у списку санкцій

Укрінформ
Включення в російський санкційний список Президента України Петра Порошенка було б позамежним кроком, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Традиційно президенти не включаються в санкційні списки. Це вже, скажімо так, якийсь позамежний крок", - сказав Пєсков.

Раніше в четвер прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, спрямовану на реалізацію указу президента Володимира Путіна "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юросіб РФ".

Як повідомлялося, глава уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян і 68 компаній з України.

Читайте також: Росія ввела санкції проти 322 громадян і 68 компаній з України

Серед них - судді Конституційного Суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, що контролюються великими бізнесменами України.

Зокрема, під санкції потрапили Голова ВР Андрій Парубій, керівник МВС Арсен Аваков, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош та ін

У свою чергу, до списку санкцій України включено близько 1700 фізичних і близько 700 юридичних осіб; більшість з них - з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-