Тука пояснив, чому Штати не приєднаються до «нормандських» переговорів

«Нормандський формат» перегорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі неможливий за участі США через принципову позицію Росії.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише Громадське.

«Трамп може буде, але переговорів як таких не буде. Бо Росія багаторазово заявляла, що вона не бачить США стороною переговорів в українському питанні. І така заява в черговий, 45-й раз, не так давно пролунало з вуст Лаврова. Позиція РФ щодо цього залишається незмінною», - зазначив Тука.

Читайте також: Україна має припинити “загравання” з угорською владою — Тука

Він також зазначив, що апелювання деяких політиків до Будапештського меморандуму, як методу впливу на Росію - це «гра на публіку».

«Якщо Росія категорично відмовляється сідати за стіл переговорів з Британією і США. Який Будапешт?», - додав Тука.

Читайте також: У Мінську Путін “затягував” припинення вогню на Донбасі — Олланд

Раніше Держсекретар Міністерства Європи і закордонних справ Франції Жан-Батист Лемуан повідомив, що 11 листопада президент України Петро Порошенко відвідає Париж для участі в заходах, присвячених святкуванню 100-ї річниці закінчення Першої світової війни. Також 11 листопада в Парижі відбудеться зустріч президента РФ Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом.