Росії не вдалося організувати виступ у Радбезі ООН представника "Л/ДНР"

Рада Безпеки ООН, яка зібралась у вівторок на відкриті слухання щодо ситуації в окупованих областях на Сході України, відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю "ЦВК ЛНР" Олени Кравченко.

Голосування відбулося на початку засідання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Один голос – "за", сім – "проти", сім – утримались. Таким чином, пропозиція запросити пані Олену Кравченко не було прийняте, оскільки не отримало необхідної кількості голосів", - зазначив головуючий на засіданні постпред Болівії при ООН.

Перед голосуванням представник Росії Василь Небензя заявив, що Кравченко мала подати "повну картину" про стан справ в Україні, і що засідання насправді зібране не для розгляду ситуації на окупованих територіях Донбасу, а для "обговорення майбутніх виборів" у невизнаних формуваннях "ДНР/ЛНР" на сході України.

Читайте також: Радбез ООН проводить відкрите засідання щодо України

Водночас представник Швеції від імені групи ініціаторів засідання (Швеції, Нідерландів, Польщі, Великої Британії, США і Франції) наголосив, що виступ представника незаконних формувань "створить небезпечний прецедент" для роботи Ради Безпеки ООН. Крім того, він назвав незаконними заплановані вибори на окупованих територіях на сході України.