Порошенко представив нового голову Київської ОДА

Відео

Президент Петро Порошенко головним завданням новому голові Київської обласної державної адміністрації Олександру Терещуку визначив захист людей, у тому числі соціальний.

Про це він заявив під час представлення нового очільника Київської ОДА, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Головне завдання, яке я ставлю новому голові ОДА – це захист людей, у тому числі і соціальний захист. Ми маємо бути абсолютно відкритими до проблем людей і не класти проблеми у "довгу шухляду", а вирішувати їх", - зазначив Порошенко.

Зокрема, він наголосив на важливості недопущення зниження рівня життя населення.

“Є проблеми із субсидіями? Спростіть, нарахуйте, а потім розберетесь. У жодному разі не можна, щоб людині було відмовлено, особливо, коли вона має законне право на це”, - сказав Президент.

Глава держави додав, що це питання кореспондується з енергоефективністю, з підвищенням ефективності використання бюджетних коштів.

У цьому контексті він зауважив, що потрібно “зробити ще один крок” і переходити до монетизації субсидій. За його словами, механізм монетизації субсидій має бути негайно розроблений і запроваджений якнайшвидше. Порошенко наголосив, що уряд має забезпечити відповідну ефективну роботу, щоб кожен мав можливість звернутися і вирішити свою проблему.

Читайте також: Порошенко призначив нового голову Київської ОДА

Президент також відзначив, що не можна допустити, аби “будь-які політикани, пообіцявши, що газ (а раніше це був бензин, цукор, а ще до цього хліб...) буде безкоштовним, будемо роздавати”.

“Ми цим вже наїлися. Безкоштовний сир – тільки в мишоловці. Або в імперській столиці, в Москві, куди треба було їздити для того, щоб отримувати газ і здавати суверенітет. Ми не допустимо повернення до цих часів”, - сказав Глава держави.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Горгана з посади голови Київської обласної державної адміністрації й призначив на цю посаду Олександра Терещука.

Фото: president.gov.ua.