Російська православна церква йде до самоізоляції - БПП

Фракція «БПП» вважає, що рішення Синоду Російської православної церкви, ухвалене 15 жовтня у Мінську, спрямоване на самоізоляцію.

Про це на засіданні Погоджувальної ради заявив голова фракції "БПП" Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується нещодавнього рішення Російської православної церкви в Мінську, то ви знаєте - вони самі йдуть на ізоляцію»,- зазначив Герасимов.

Голова фракції нагадав, що відповідне рішення було прийнято після засідання Ради безпеки Росії під головуванням Президента РФ.

«Як на мене, це ще раз довело, що всі ці дії є елементом гібридної війни, яка ведеться Росією проти України».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок на засіданні синоду РПЦ у Мінську було прийнято «Заяву Священного синоду» у зв'язку з рішенням Константинопольського Патріархату почати процес надання автокефалії Українській Церкві - подальше перебування в євхаристичному спілкуванні з ним визнано неможливим.

11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкви в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. 

Читайте також: Росія готувала на Покрову “церковних тітушок”, щоб захопити храми — Порошенко

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа (грамоти). 

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив переконання, що об'єднувальний архієрейський собор буде скликаний найближчим часом.