США привітали рішення України продовжити дію закону щодо окупованих територій

Офіційний Вашингтон підтримав рішенння Верховної Ради України щодо продовження дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», назвавши це «сміливим кроком».

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США, оприлюдненій в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати вітають рішення українського парламенту та вищого керівництва держави щодо продовження дії закону про спеціальний статус підконтрольних Росії територій східноі України»,- зазначили в дипломатичному відомстві США.

Як наголосили в Держдепі, це «демонструє тривалу відданість України мирному врегулюванню конфлікту та імплементації Мінських домовленостей».

У Вашингтоні назвали це «сміливим кроком України в напрямі миру», що підкреслює тривалу неспроможність Росії виконати свої зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями.

США також закликали РФ «долучитися до мирного процесу» й забезпечити повне та всеосяжне припинення вогню, а також скасування фіктивних виборів, які Росія має намір провести в підконтрольних їй частинах східних областей України.

Читайте також: Продовження особливого статусу Донбасу свідчить про відданість “Мінську” – Україна в ОБСЄ

«Сполучені Штати продовжують підтримку зусиль Франції й Німеччини в рамках Нормандського формату щодо подальшої імплементації Мінських домовленостей та залишаються відкритими до діалогу з Москвою про шляхи відновлення територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів»,- підкреслюється в заяві Держдепартаменту США.