Парубій відкрив вечірню Раду, у залі — 360 депутатів

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив вечірнє пленарне засідання парламенту у вівторок, 2 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вечірнє засідання оголошую відкритим", - сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 360 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, під час ранкового засідання депутати ухвалили проект постанови «Про заяву Верховної Ради України у зв'язку із ситуацією, що склалася в Парламентській Асамблеї Ради Європи», в якій висловили свою позицію, зокрема, щодо спроб керівництва ПАРЄ повернути повноваження делегації Російської Федерації.

Читайте також: Раду та центр Києва охороняють більше 800 поліцейських і нацгвардійців

Окрім того, Верховна Рада прийняла закон, за яким розширила категорію дітей, що потребують особливої допомоги та підтримки, де передбачено, що до неї належать тепер діти журналістів, які загинули у зв'язку з виконанням професійних обов'язків або по яких встановлено інвалідність І групи, а також діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи незалежно від причини її настання.

Водночас Рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо визначення правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності України.

Наприкінці ранкового пленарного засідання парламентарії також ухвалили за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу».