Парубій відкрив ранкову Раду, у залі — 357 депутатів

Фото

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту у вівторок.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав спікер.

У сесійній залі зареєструвалися 357 народних депутатів.

Засідання ВР / Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Верховна Рада планує включити до порядку денного й розглянути заяву проти спроб керівництва Парламентській Асамблеї Ради Європи повернути повноваження делегації Російської Федерації.

Заплановано розгляд у другому читанні урядового законопроекту №7537 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність 1 групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки», а також законопроекту №3833 «Про внесення змін до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (щодо надання притулку бездомним особам)».

Читайте також: Рада хоче ухвалити заяву проти спроб повернути повноваження делегації РФ у ПАРЄ

Планується й розгляд законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України)» (№3433) та альтернативного йому проекту №3433-1, а також основний і альтернативний законопроекти, які стосуються реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ (№№8441 і 8441-1 відповідно).

Повторно парламентарії мають розглянути проект закону «Про приватну детективну (розшукову) діяльність» (№3726) із пропозиціями Президента. Депутати ухвалили його 13 квітня 2018 року, проте 7 червня глава держави наклав на нього вето. При цьому зазначалося, що в законі сформовано перелік дозволених видів приватних детективних послуг без урахування вимог низки законодавчих актів України.

ВР також розгляне зміни до Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції", які стосуються особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України (№4023а).

Народні депутати планують розглянути низку проектів постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької, Луганської, Тернопільської та Полтавської областей.