На засідання Ради у вересні ходять менше половини депутатів - КВУ

Інфографіка

На всіх пленарних засіданнях Верховної Ради у вересні були присутніми тільки 43% народних депутатів.

Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація “Комітет виборців України”.

“Лише 43% народних депутатів (180 із 423) відвідали всі засідання Верховної Ради у вересні”, - ідеться в повідомленні.

За даними КВУ, найбільше депутатів-прогульників у групі “Воля народу”, фракції “Опозиційного блоку” та групі “Відродження”. Так, зазначається, що в середньому на засіданнях ВР були відсутні з невідомих причин 38% депутатів “Волі народу”, 29% – “Опозиційного блоку” та 25% - “Відродження”.

Читайте також: Глава КВУ про президентські перегони: шорт-лист бюлетеня лишається інтригою

Водночас у КВУ розповіли, що найвищі показники в Радикальної партії Олега Ляшка та Блоку Петра Порошенка й у середньому на засіданнях були відсутні 12% депутатів РПЛ, 14% – БПП, 16% – “Народного фронту”, 18% – “Батьківщини” і 22% – “Самопомочі”.

Також у КВУ повідомили, що відповідно до даних письмової та електронної реєстрацій десять депутатів не були на жодному засіданні парламенту. Серед них Євген Мураєв, Дмитро Ярош, Лев Підлісецький, Юрій-Богдан Шухевич.

Крім того, традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Не відвідували засідання і В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.

“Офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження”, - підкреслили в Комітеті виборців.

Разом з тим, у КВУ додали, що найбільше депутатів були присутні на пленарному засіданні ВР 20 вересня, під час якого було призначено нових членів Центрвиборчкому. Зокрема, на момент голосування в залі були відсутні лише 39 депутатів, що є найкращим показником, за інформацією експертів, за цей рік.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня оновила склад ЦВК, призначивши 14 нових членів Центрвиборчкому.