Дипмісію в Україні розпочали нові посли Панами та Таїланду

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прийняв копії вірчих грамот у посла Панами в Україні (з резиденцію у Варшаві) Енріке Антоніо Зарака Лінареса.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Сторони обговорили питання активізації політичного діалогу, взаємодії у рамках ООН та інших міжнародних організацій та перспективи двосторонньої співпраці в торговельно-економічній сфері, зокрема шляхом обміну делегаціями представників ділових кіл", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра висловив вдячність за незмінну підтримку Панамою фактично усіх пріоритетних для України питань у міжнародних організаціях, зокрема територіальної цілісності та суверенітету нашої країни, також ситуації щодо дотримання прав людини в АР Крим.

Читайте також: Парламент Західної Австралії відзначив українців за внесок у розбудову штату

Також прес-служба МЗС повідомляє, що дипмісію в Україні розпочала Новий посол Таїланду Сансані Сахуссарунгсі.    

Заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця прийняв копії вірчих грамот новопризначеної посла Королівства Таїланд в Україні(за сумісництвом).

"Під час протокольної зустрічі сторони обговорили пріоритети подальшого розвитку українсько-тайського співробітництва, зокрема, питання щодо необхідності розширення договірно-правової бази, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій та започаткування роботи органів двостороннього співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в МЗС, у контексті обговорення стану реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту міністра закордонних справ України до Королівства Таїланд у червні 2017 року, сторони відзначили обопільну зацікавленість щодо активізації політичного діалогу між двома країнами на всіх рівнях.