Порошенко закликає негайно голосувати за зняття недоторканності

Президент Петро Порошенко наполягає на негайному голосуванні змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я певен, що в партійні програми вже внадцяте повписували обіцянку скасувати депутатську недоторканність. Наполягаю на невідкладному голосуванні відповідних змін до Конституції. Максимально спростив завдання, шановні народні депутати, запропонувавши ввести цю норму з наступного скликання», -  зазначив глава держави.

Читайте також: Українці справедливо незадоволені тим, що не вдалося завершити війну — Порошенко

Він додав, що «Конституційний Суд дав добро, настав момент істини». 

«Будьмо чесними з народом. Голосуйте. А якщо ні, то тоді більше не обіцяйте цього ніколи», -  заявив Президент.

Як повідомлялося, 6 червня Конституційний Суд визнав законопроект №6773 таким, що не суперечить статтям 157, 158 Основного закону. Цим законопроектом пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності. 20 червня КСУ визнав президентський законопроект №7203 про скасування недоторканності депутатів з відстрочкою до 2020 року таким, що не суперечить цим статтям Конституції.