Парубій подякував американським сенаторам за збільшення допомоги Україні

Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував американським сенаторам за підтримку України та схвалення проекту бюджету Пентагону на 2019 рік, в якому передбачено збільшення безпекової допомоги Україні до 250 млн дол.

На цьому спікер акцентував, відкриваючи ранкове пленарне засідання парламенту у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці кошти зокрема призначаються і на розвідувальну підтримку збройних і безпекових сил України. Щиро дякую нашим союзникам, нашим колегам-однодумцям у США, нашим колегам-сенаторам за підтримку України. Ми всі усвідомлюємо, що боротьба України проти російського агресора - це боротьба не тільки за українську державу, це боротьба за майбутнє всього вільного світу", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, Сенат Сполучених Штатів схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, в якому передбачено збільшення допомоги Україні на посилення безпеки до $250 млн. Такий кошторис оборонного бюджету на $50 млн перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки української держави.

Погоджений проект "Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік" треба ще проголосувати в Палаті представників, після чого він буде переданий на підпис Президентові США.