Порошенко впевнений, що наступного тижня ВР проголосує за конституційні зміни

Президент Петро Порошенко висловив упевненість, що наступного пленарного тижня Верховна Рада проголосує за зміни в Конституцію щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу і НАТО.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання під час 15-ї щорічної конференції YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я абсолютно впевнений, що наступного парламентського тижня парламент усе-таки проголосує за конституційні зміни, і я буду дуже щасливий, якщо буде достатньо голосів для того, щоб продемонструвати, наскільки важливий цей процес для українського народу, парламенту, уряду і Президента», - сказав Порошенко.

Він також висловив упевненість, що в один прекрасний день Україна стане членом ЄС і НАТО.

Читайте також: Порошенко закликає політиків не обіцяти "золоті гори" на виборах

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада має намір 20 вересня розглянути в першому читанні зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО. У першому читанні необхідна буде підтримка простої більшості народних депутатів - мінімум 226 голосів, а далі - конституційної більшості в 300 голосів.

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону №9037 про зміни до Конституції щодо стратегічного курсу на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО.

Фото: YES (Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін)