Луценко сказала, коли Рада візьметься за зміни до Конституції

Скоріше за все Верховна Рада розглядатиме зміни до Конституції у першому читанні наприкінці вересня.

Про це представник Президента у ВР Ірина Луценко сказала журналістам після зустрічі, яку проводив Президент Петро Порошенко з головами парламентських фракцій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Я думаю, що ми поставимо перше голосування десь на кінець вересня, це може бути другий чи третій пленарний тиждень, можливо початок жовтня. Так ми проговорили і так говорив спікер парламенту. Це буде голосування, коли депутати відправлять його (законопроект щодо змін до Конституції - ред.) у Конституційний суд, а вже друге голосування буде на наступний пленарній сесії, яка почнеться у січні”, - сказала Луценко.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Президент чекає невідкладного розгляду проекту змін до Конституції

За її словами, спочатку необхідно 226 голосами підтримати законопроект щодо змін до Основного закону, аби направити його на експертизу Конституційного суду. “А вже на другій сесії, на весняній, якщо КС дає позитивний висновок, що все відповідно до Основного закону, тоді жде голосування із кількістю у 300 голосів. Те, що ми побачили сьогодні, якби це було голосування і треба було 300 голосів, то ми б їх отримали”, - сказала Луценко.

За її словами, сьогодні на зустрічі жодна фракція, жодна група не сказала, що не буде підтримувати зміни до Конституції.