Маккейн ніколи не загравав з диктаторами - Геращенко

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн щиро підтримував Україну і ніколи не загравав з диктаторами, бо точно знав, що з імперіями зла треба розмовляти тільки мовою сили.

Про це написала у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. 

"Він вірив в Україну і щиро нас підтримував. Він був Справжнім і ніколи не загравав з диктаторами, бо точно знав , що з імперіями зла треба говорити тільки мовою сили, а не сюсюкатися. Його не зламав полон. Харизматичний, великий, крутий Сенатор. Сьогодні осиротіла його родина, друзі, республіканська партія, США, й ми теж - втратили справжнього друга. Дякуємо, що Ви були поруч з Україною в найтяжчі хвилини. Дякуємо...", - написала Геращенко.

Читайте також: Я щасливий, що особисто був знайомий з Маккейном — Кличко

Вона розповіла, що їй пощастило кілька разів бачитися і спілкуватися з Маккейном, зокрема під час Майдану, а також під час візитів українських парламентаріїв до США та відвідування сенатором України.

"Ми з останнього поверху Будинку профспілок дивилися на тисячі вогників, які тримали в руках українці під виступ Вакарчука "Я не здамся без бою!"... Він був на фронті 31 грудня 2016, коли більшість українських політиків не бували там жодного разу, він, разом з президентом Порошенком, поїхав підтримати Воїнів в самісіньке пекло й побажати перемоги. Він захоплювався українськими солдатами і справедливо називав їх героями", - зазначила перший віце-спікер.

Як повідомлялося, 81-річний сенатор Джон Маккейн помер в оточенні родини у суботу, 25 серпня.