Геращенко і Денісова просять в уряду алгоритм підтримки родин політв'язнів

Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, Уповноважений Ради з прав людини Людмила Денісова та деякі депутати просять уряд виписати чіткий алгоритм підтримки родин українських політв'язнів.

Про таку ініціативу було поінформовано родичів політв’язнів Кремля на щомісячній зустрічі з керівниками органів державної влади, повідомила у Facebook перший  віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.    

"Традиційна щомісячна зустріч з родинами політв'язнів і заручників Кремля, з ГО, що займаються правозахисною діяльністю. Разом з омбудсменом Л. Денісовою, представниками МЗС, АП і інших установ поінформували про роботу, яку здійснює влада для звільнення і підтримки заручників і політв'язнів.  Поінформували, що з Л. Денисовою, також з колежанками М. Іоновою і І. Фриз звернулися до уряду з проханням прийняти рішення і прописати алгоритм підтримки родин політв'язнів. Також поінформували про законодавчі ініціативи щодо статусу політв'язнів, сподіваюся, у вересні ВР повернеться до цих питань", - написала Геращенко. 

За її словами, вона повністю підтримує родини політв'язнів, які обурюються, що й досі не отримують від держави допомоги для адвокатів, які захищають українців і кримських татар у Криму, тим більше, що ВР заклала в бюджет на підтримку політв'язнів та їхніх родин, в тому числі на адвокатські послуги, понад 90 млн грн. 

Крім цього, зазначила Геращенко, учасники зустрічі обмінялися актуальною інформацією щодо стану здоров'я політв'язнів, останніми новинами, отриманими від консулів і адвокатів, від рідних щодо здоров'я Олега Сенцова, Володимира Балуха, Павла Гриба, Станіслава Клиха та інших.

Читайте також: Геращенко: У Мінську порушимо питання про недопуск Денісової до політв'язнів РФ

Як повідомлялося, всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.