Парубій відкрив ранкову Раду

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він. 

У залі зареєструвалося 362 депутати. 

Як повідомлялося, ВР розгляне у четвер звільнення та призначення нових членів ЦВК, призначення за своєю квотою суддів КС та включення до порядку денного законопроектів №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин і є серед вимог власників авто на єврономерах. 

11 липня Голова Верховної Ради заявив, що на той час фракції не досягнути компромісу щодо розгляду призначення нових членів Центрвиборчкому. Але у четвер після засідання фракції БПП Артур Герасимов заявив про готовність фракції відкликати одну зі своїх кандидатур на посаду члена ЦВК. Фракція звернулася до колег з коаліції відкликати зі своєї сторони одну кандидатуру для забезпечення представлення кандидатур від усіх фракцій Ради.

5 липня Верховна Рада мала розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії, однак ряд фракцій наполягали на необхідності перевнесення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому передбачити 13 кандидатур замість 14, які раніше подав Президент Петро Порошенко. Окрім того, деякі фракції наполягали на тому, щоб у поданні були представлені кандидатури від усіх парламентських фракцій.

Фракція "Блоку Петра Порошенка" вимагала розгляду парламентом питання зміни складу ЦВК, і більшість фракцій залишила сесійну залу з вимогою невідкладного розгляду цього питання.

Читайте також: Депутатська недоторканність: Раді пропонують дедлайн для поправок

Таким чином, парламент не розглядав звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.

Під час погоджувальної ради у понеділок Парубій повідомив, що до нього продовжують надходити пропозиції від фракцій щодо можливості оновлення ЦВК. При цьому він озвучив одну із них: аби в законі про ЦВК змінити кількісний склад комісії. 

11 липня голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, що НФ проти внесення змін до закону про Центральну виборчу комісію, які б передбачали збільшення кількості членів Центрвиборчкому.