Справа Савченко: суд задовольнив відвід судді Мелешак

Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання прокурора про відвід судді Олени Мелешак у справі Надії Савченко.

Відповідне рішення на засіданні суду оголосила суддя Шевченківського суду м. Києва Оксана Хардіна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відвід судді підлягає задоволенню, що буде забезпечувати в даному провадженні дотримання засад законності, визначеною ст. 9 КПРК України. ...  Керуючись ст. 75, 80, 82 КПК України суддя ухвалив заяву прокурора відділу Головної військової прокуратури - генеральної прокуратури Києва про відвід слідчого судді Шевченківського суду м. Києва Мелешак від розгляду клопотання про продовження  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні  ...за підозрою Савченко Надії Вікторівни задовольнити. Клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  у кримінальному провадженні ...за підозрою Савченко Надії  направити керівнику апарату Шевченківського району суду м. Києва для визначення слідчого судді для розгляду клопотання. Оскарженню не підлягає", - сказала Хардіна.

Раніше Шевченківський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні клопотання Надії Савченко про відвід судді Оксани Хардіної.

Як повідомляв Укрінформ, у  Шевченківському райсуді о 12 годині розпочалося судове засідання з розгляду клопотання прокурора по продовження Савченко запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Прокурор і адвокат у справі Савченко влаштували "вибивного" для судді

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.