Ворогів у Держбюро буде дуже багато - Труба

Новостворене Державне бюро розслідувань (ДБР) з початком своєї діяльності матиме багато ворогів. Відтак, для забезпечення незалежності нового правоохоронного органу необхідна підтримка громадянського суспільства та міжнародних партнерів. 

Про це заявив журналістам у Брюсселі директор ДБР Роман Труба, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Одна з цілей, які переслідує ДБР, - це залишитися незалежним органом. Ми розуміємо, що для цього буде потрібна підтримка громадського суспільства, а також підтримка міжнародних партнерів», - розповів директор ДБР про мету свого першого візиту до Брюсселя.

Труба нагадав, що в ДБР поставили амбітні плани розпочати роботу нового правоохоронного органу вже у вересні.

«Це надто короткий період часу для створення і початку роботи правоохоронного органу. Аналогів в Європі не було... Перед нами дуже великі ризики. Тому для нас важливо взяти на першому етапі найкращі методики створення правоохоронних органів від міжнародних партнерів», - сказав директор ДБР.

Труба зазначив, що у майбутньому для налагодження міжнародної співпраці ДБР планує домовлятися про співпрацю з правоохоронними органами інших країн та міжнародними організаціями.

При цьому він зауважив, що не відчуває в Україні політичної підтримки у процесі створення цього нового правоохоронного органу.

Читайте також: У конкурсній комісії вважають, що запуск ДБР можливий до кінця року

«Ворогів у Державного бюро буде дуже багато. Адже та категорія, які ми розслідуємо, - це не лише високопосадовці, але й працівники усіх правоохоронних органів. Тому, зрозуміло, що підтримки від них нам не слід очікувати», - зауважив Труба.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями, за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.