Два законопроекти про створення Антикорупційного суду Рада може розглянути в четвер

Фракція БПП наполягає, що парламент має розглянути 21 червня законопроекти "Про утворення Вищого антикорупційного суду" та "Про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів".

«Андрій Володимирович, звертаємося до вас, щоб комітет у середу міг розглянути (відповідні законопроекти - ред.), і в четвер уже в сесійній залі прийняти законопроекти, які завершать створення антикорупційної інфраструктури», - підкреслив Герасимов.

Він зазначив, що законопроект «Про утворення Вищого антикорупційного суду» буде внесений у парламент у вівторок і буде визначений як невідкладний.

Читайте також: БПП відкидає звинувачення про "таємні поправки" у законі про Антикорупційний суд

Як відомо, 7 червня парламент ухвалив закон про "Вищий антикорупційний суд", 9 червня він був підписаний Головою ВР Андрієм Парубієм, 11 червня - Президентом Петром Порошенком. Закон набув чинності 14 червня.

Водночас, як зазначав раніше міністр юстиції Павло Петренко, парламенту також потрібно ухвалити "технічний" закон про створення Вищого антикорупційного суду - закон про констатацію створення суду, як вимагає Конституція.

14 червня Президент Петро Порошенко подав до Вищої ради правосуддя проект закону "Про утворення Вищого антикорупційного суду".