Климпуш-Цинцадзе розповіла про плани України щодо партнерства з НАТО

Під час липневого саміту НАТО для України важливо отримати запрошення до участі в програмі НАТО «Партнерство посилених можливостей», але це не може бути заміною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

Про це заявила журналістам у кулуарах конференції «Досвід державотворення Ізраїлю: уроки для України» віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На липневому саміті насамперед ми сподіваємося, що буде підтверджено політику відкритих дверей для України, буде підтверджено рішення Бухарестського саміту 2008 року щодо України і Грузії, що ми будемо членами НАТО, і що наступного року все ж таки буде надання ПДЧ для України зокрема. Ми розраховуємо на те, що будемо запрошені до програми «Партнерство посилених можливостей» НАТО», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Порошенко мріє, що Україна увійде в ЄС і НАТО до 2030 року

Вона додала, що Україні необхідно уникнути ситуації, коли деякі країни спробують запропонувати членство в цій програмі замість ПДЧ.

«Це дві різні речі, дві різні сходинки подібних процесів, тому важливо його (партнерство посилених можливостей) отримати, але не як заміну ПДЧ», - акцентувала віце-прем'єр.