Парубій впевнений, що Президент незабаром підпише закон про Антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій невідкладно передав закон про "Вищий антикорупційний суд" Президентові України Петру Порошенку і впевнений, що глава держави підпише документ найближчим часом.

Про це спікер заявив  під час панелі "Протистояння новим безпековим викликам" у рамках Міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я невідкладно його передам Президентові України. І я впевнений, що в найближчий час він буде також підписаний президентом", - сказав Парубій.

Читайте також: Парубій підписав закон про Антикорупційний суд

Як повідомлялося,  Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про Антикорупційний суд 9 червня під час спільного  брифінгу з головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе та головою парламенту Республіки Молдова Андріаном Канду в рамках ІІ Міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО".

Верховна Рада 7 червня ухвалила закон про Антикорупційний суд. За відповідне рішення проголосували 315 народних депутатів.

Положення закону погоджені з МВФ та Венеціанською комісією та надають право голосу міжнародним експертам у доборі антикорупційних суддів.