Україна, Грузія та Молдова підписали заяву про Міжпарламентську асамблею

Фото

Голова Верховної Ради України  Андрій Парубій, голова Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе та голова Парламенту Республіки Молдова Андріан Канду 9 червня у Києві підписали заяву про створення Міжпарламентської асамблеї "Україна-Молдова-Грузія".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Україна, Грузія та Молдова підписали заяву про Міжпарламентську асамблею / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

"Згідно зі статутами та регламентами, цей процес (створення Міжпарламентської асамблеї, - ред.) є не одномоментним, цей процес потім має бути затверджений робочими групами, обраними від кожного парламенту, але має бути зроблений перший крок у проголошенні Міжпарламентської асамблеї. Я маю надію, що наше остаточне засідання, розпочате в Кишиневі і продовжене в Україні, ми зможемо провести у Тбілісі (Грузія), де вже буде офіційне створення цієї Міжпарламентської асамблеї. Я переконаний, цей майданчик дасть нам набагато більше нових можливостей для співпраці та взаємодії", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Читайте також: У Києві відкрилася конференція за участю спікерів України, Грузії та Молдови

Він також нагадав, що Україна має схожий досвід співпраці з Польщею та Литвою в Міжпарламентській асамблеї, в рамках якої зародилося багато прекрасних ідей, як-от ідея Плану Маршала.

"У мене є мрія, що одного дня ми зберемось двома міжпарламентськими асамблеями для спільного засідання, показавши, що Балто-Чорноморський пояс і є щитом Європи, який сьогодні захищає цінності та весь цивілізований світ", - додав спікер українського парламенту.

Як повідомлялося, у столичному готелі «Київ» 9 червня відкрилась ІІ Міжпарламентська конференція на тему «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО» за участю голови Верховної Ради України Андрія Парубія, голови Парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе та голови Парламенту Республіки Молдова Андріана Канду.