Парубій кличе в Раду трьох депутатів з "Опоблоку" для отримання подань ГПУ

Голова ВР Андрій Парубій закликає нардепів від “Опоблоку” Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва, на яких ГПУ внесла подання, прибути в парламент або іншим способом отримати відповідні матеріали для ознайомлення.

Про це він сказав на засіданні Ради в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я публічно звертаюсь до народних депутатів Вілкула, Колєснікова і Дунаєва - або на поштових скриньках, або через помічників, або через керуючого справами, якщо є необхідність, вони будуть у мене ці подання, прибути і отримати ці подання. І не намагатися гальмувати розгляд цих справ», - заявив Голова ВР.

Парубій наголосив, що ці депутати, відмовляючись отримати подання ГПУ, тим самим “застосовують технологію гальмування” розгляду подання у парламенті стосовно надання дозволу на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«Тобто, уникають отримання подання, потім пишуть скарги чому подання не було передано, а потім ще й наполягають, щоб комітет регламентний не приймав ніякого рішення, тим самим блокуючи (розгляд парламентом подань - ред.)», - зазначив Парубій.

Він закликав цих народних депутатів не уникати відповідальності, не порушувати процедурних норм.

Читайте також: ГПУ затримала власників "Агромарсу" за пташиний могильник під Києвом

«Маєте бажання захищатись - читайте, пишіть пояснення, пояснюйте свою позицію, але уникати відповідальності не гідно ні громадянину України, це не гідно і народному депутату», - наголосив спікер, звертаючись до депутатів.

Як повідомлялося, 15 травня генпрокурор Юрій Луценко підписав подання щодо притягнення до відповідальності депутата Дунаєва, який подав завідомо недостовірні відомості у декларації.

25 травня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула та Колєснікова за зловживання посадовими обов'язками.