У Відні Путіну довелося говорити про Україну

Під час робочого візиту президента РФ Володимира Путіна до Австрії були обговорені питання санкцій, яких Відень обіцяє дотримуватися згідно з рішенням ЄС, та ситуація з виконанням Мінських угод.

Про це повідомив прем'єр-міністр республіки Себастьян Курц у своєму Twitter.

«Ми сподіваємося і очікуємо, що Росія надасть політичні рішення щодо Сирії та України. У цьому контексті ми також сподіваємося на прогрес у реалізації Мінських угод, що дозволить крок за кроком скасовувати санкції», - написав Курц.

Читайте також: РФ “вкидає” сотні мільйонів доларів у КремлеЗМІ, щоб вплинути на світ - Порошенко

Він також запевнив, що Австрія, будучи "переконаним членом ЄС", буде виконувати рішення Євросоюзу в тому, що стосується санкційної політики в єдності з іншими членами співдружності. Відень дотримується думки про можливість поетапного зняття обмежувальних заходів у відповідь на виконання пунктів Мінських угод.

Читайте також: Штайнмаєр назвав «Північний потік-2» приватною ініціативою

Після переговорів з Путіним, прем'єр повідомив про те, що його країна має намір використовувати головування в Раді ЄС у другому півріччі 2018 року для покращення відносин між Євросоюзом і Росією.

«Особливо ми сподіваємося, що будуть позитивні зміни на сході України, завдяки яким, у відповідності до Мінських угод, можна буде крок за кроком знімати санкції», - сказав Курц на спільній прес-конференції.

Читайте також: У Швейцарії заблокували рахунки російського мільярдера Віктора Вексельберга

Путін, як завжди, говорив про те, що від санкцій страждають усі.

У Відні він провів переговори з президентом країни Александром ван дер Белленом. Той також говорив про санкції і констатував, що республіка буде в цьому питанні діятиме в унісон з Європою. При цьому австрійські ЗМІ звертають увагу на те, що в спільній заяві двох глав держав не згадувалися ні Крим, ні Донбас.

Читайте також: У Трампа назвали тиск на РФ одним з головних досягнень його президентства

Візит президента РФ припав на 50-річний ювілей підписання контракту між «Газпромом» і австрійським енергетичним концерном OMV. В рамках перебування Путіна контракт на постачання російського газу в альпійську республіку був продовжений до 2040 року.

Нагадаємо: Відень став єдиною європейською столицею, що прийняла у себе Володимира Путіна навесні 2014 року, після анексії Криму. Також поїздка до Відня стала першим європейським візитом Путіна після його чергової інавгурації.