Антикорупційний суд: Парубій обіцяє зробити все для прийняття рішення у четвер

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що зробить усе, аби парламент 7 червня ухвалив рішення щодо закону «Про Вищий антикорупційний суд» відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

Про це він сказав на спільному з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українське суспільство очікує справедливості від найвищої влади в країні, і наш обов'язок - мене як Голови Верховної Ради, і Прем'єр-міністра України, цієї влади в Україні - зробити усе можливе, щоб рішення у четвер було прийнято згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії», - наголосив Голова ВР.

Парубій також підкреслив, що доки антикорупційний суд «не посадить кількох високопоставлених чиновників за корупцію», доти українському суспільству важко сподіватися на повномасштабну боротьбу з корупцією.

Він також висловив думку, що це буде «тиждень випробувань».

Читайте також: Гройсман обіцяє піти у відставку, якщо Рада "провалить" Антикорупційний суд

«Я зроблю все можливе, щоб рішення про суд було прийняте згідно з тими очікуваннями, які ми маємо від українського суспільства», - наголосив спікер.

Як повідомлялось, минулого пленарного тижня депутати розглянули понад 1270 із 1927 правок до законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд».