Справа Слідкому РФ про вбивство Бабченка "це явка з повинною" - політолог

Убивство Аркадія Бабченка є, зокрема, способом для кремлівського режиму повністю затерти історію з голодуванням українського режисера Олега Сенцова.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook політолог Тарас Березовець.

"Вбивство Аркадія Бабченка це ще й спосіб повністю затерти історію з голодуванням Олега Сенцова. На аргумент "у вас напередодні Чемпіонату світу з футболу голодує політичний в'язень" з Кремля вже пролунало очікуване "Слідчий комітет не має наміру залишати без уваги жорстокі злочини стосовно громадян Росії", - йдеться в повідомленні.

За словами політолога, порушення кримінальної справи Слідчим комітетом РФ за фактом вбивства Аркадія Бабченка - "це явка з повинною путінського режиму": "Що характерно. Останній раз подібне розслідування СК РФ проводив у зв'язку із вбивством екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Ось такий бузувірський кремлівський "гумор".

Відразу ж після вбивства журналіста Березовець вказав на те, що воно могло бути вчинене "навздогін фіналу ЛЧ, що завершився, в Києві": "Спецслужби України мали достовірну інформацію про підготовлюваний теракт в столиці, які розробляла російська розвідка. Через готовність СБУ і Нацполіції або в результаті форс-мажору здійснити задумане російським спецслужбам не вдалося. Очевидно, Аркадій Бабченко міг стати жертвою випадкового вибору з середовища російської еміграції в Україні, оскільки вибір мети мав відповідати кільком вимогам: бути публічним і чітко асоціюватися з антипутінською опозицією".

Політолог наголосив, що вбивство Бабченка  -  це класичний теракт. "Його мета - посіяти паніку в суспільстві, показати нездатність українських спецслужб запобігти подібним терактам, викликати недовіру до власної країни. Українське суспільство піддається черговому болісному випробуванню. Пора зрештою покінчити з ілюзіями  і зрозуміти, що це війна, війна проти України і всього цивілізованого світу. Війна, в якій не беруть полоних. Мета якої з боку Кремля - перемога за будь-яку ціну, будь-якою кров'ю, будь-якими жертвами", - додав він.

Читайте також: Російський журналіст назвав вбивство Бабченка терактом

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок увечері в Києві вбили російського журналіста, блогера Аркадія Бабченка, який відкрито критикував путінський режим. Після початку переслідувань у Росії він переїхав жити в Європу, а потім в Україну.

Аркадія застрелили в під'їзді, коли він мав намір увійти до квартири.

Член колегії МВС України, нардеп Антон Геращенко повідомив, що поліція розглядатиме версію про причетність російських спецслужб до вбивства Аркадія Бабченка.