Парубій сказав, від чого залежить розгляд президентського закону про нацбезпеку

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розраховує, що у червні парламентарії розглянуть у другому читанні президентський законопроект про нацбезпеку.

Про це він заявив під час інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Паралельно тривають дискусії і в робочій групі по законопроекту про національну безпеку й оборону. Але вже можу сказати, що наступного пленарного тижня (з 5 червня, - ред.), швидше за все вже буде рішення комітету, яке, я сподіваюсь, буде збалансованим... Я планую закон розглянути в червні. Вважаю, що розгляд має відбутися до Саміту НАТО. Але я планую, і, власне, це є в плані Верховної Ради, щоб у червні (якщо не першого, то максимальний термін - другого пленарного тижня) ми ввійшли і розглянули закон про національну безпеку, який теж є об'ємним і розгляд якого теж може зайняти більш ніж один день», - зазначив спікер.

Він уточнив, що можливість розгляду цього законопроекту у перший пленарний тиждень червня залежатиме також і від темпу розгляду проекту «Про Вищий антикорупційний суд», що стартував у Раді 23 травня.

Читайте також: У комітеті ВР сказали, коли розглянуть законопроект про нацбезпеку

«Чи це вдасться зробити у перший сесійний тиждень (з 5 по 8 червня - ред.) чи в другий (упродовж 19-22 червня, - ред.), залежатиме вже від роботи комітету і від того, як довго ми розглядатимемо законопроект про Вищий антикорупційний суд», - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський 23 травня зазначив, що на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 5 червня, комітет має розглянути президентський законопроект № 8068 «Про національну безпеку України».

На засіданні комітету 23 червня була затверджена структура законопроекту у вигляді основних розділів. Члени комітету вирішили направити затверджену структуру всім зацікавленим сторонам: Президенту Петру Порошенку, Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, Голові ВР Андрію Парубію, головам парламентських фракцій. Пашинський наголосив, що в разі, якщо не буде принципових зауважень до затвердженої структури, на засіданні комітет зможе узгодити текст законопроекту до другого читання з урахуванням поправок народних депутатів.

У першому читанні Рада прийняла законопроект Президента «Про національну безпеку України» 5 квітня.

У березні заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко заявив про необхідність прийняття цього законопроекту до червня. За його словами, прийняття даного законопроекту до цього часу дасть можливість розраховувати на фінансування військових програм за кошти бюджету США.