Парубій зробив прогноз щодо розгляду закону про Антикорупційний суд

Відео

Верховна Рада може розпочати розгляд президентського законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд» у другому читанні 22 травня у другій половині дня.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня, я переконаний, ключовим питання нашої роботи має бути закон про Антикорупційний суд. ... Розуміючи, що поправок може бути значна кількість, я вважаю, нам треба передбачити два або більше днів для розгляду законопроекту, щоб усі автори правок змогли висловити свою позицію і щоб ми мали запас часу для прийняття рішення. Хочу наголосити, що сьогодні о 15.00 має відбутися засідання Комітету (з правової політики - ред.), і вкрай важливо, що всі члени комітету прибули на засідання... За рішенням комітету ми зможемо розпочати розгляд закону завтра по обіді»,- сказав спікер.

Він нагадав, що більшість позицій щодо законопроекту узгоджені з МВФ і Венеціанською комісією. За його словами, дискусії наразі тривають, передусім, щодо повноважень Громадської ради міжнародних експертів.

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій сподівається на компроміс із МВФ та Венеційською комісією

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко у грудні 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440).

1 березня 2018-го Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов’язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

У свою чергу Порошенко заявив, що відповідний законопроект можна буде вдосконалити до другого читання у Верховній Раді.