Клімкін говорив з Міятович про українських політв'язнів у Росії та Криму

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович ситуацію з незаконно утримуваними і ув'язненими громадянами України на території Росії та в окупованому нею Криму.

Зустріч Клімкіна і Міятович відбулася 17 травня в рамках візиту глави МЗС до Данії, де проходить 128 засідання Комітету міністрів Ради Європи, повідомляє прес-служба міністерства.

"Центральною темою зустрічі стало обговорення ситуації із незаконно утримуваними та ув’язненими громадянами України на території Російської Федерації та в окупованій Автономній Республіці Крим і місті Севастополь", - йдеться в повідомленні.

Клімкін привернув увагу комісара до системного характеру переслідування Росією українських громадян – журналістів, громадських активістів та просто всіх незгодних з агресивною політикою Кремля проти України і окупацією частини її території. "Справи Олега Сенцова, Володимира Балуха, Узеіра Абдуллаєва та більш ніш 60 інших українців є не окремими випадками зловживань та порушень прав людини, а послідовною та чітко координованою політикою Москви", - наголосив Клімкін.

Читайте також: Клімкін подарував вишиванку главі МЗС Данії

Сторони також обговорили перспективи роботи новообраного комісара з відстеження ситуації з правами людини в окупованому Росією Криму та на українському Донбасі, які продовжують потерпати від російської агресії. Клімкін підкреслив, що саме мандат комісара є найбільш прийнятним і ефективним для контролю за дотриманням прав людини в окупованому Криму.