Парубій закрив ранкову Раду

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую завершеним", - сказав спікер.

Як повідомлялося, зранку на засіданні 16 травня парламентарії ухвалили постанову № 6129 "Про проведення парламентських слухань на тему: "Реалізація в Україні міжнародних документів щодо запобігання антропогенним змінам клімату" та визначились щодо їх проведення 4 липня. 

Читайте також: Деякі фракції Ради штучно затягують оновлення складу ЦВК - Герасимов

Також депутати ухвалили у першому читанні законопроект № 8116 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підстав проведення експертизи".

Окрім того, парламент розпочав розгляд поправок до урядового законопроекту № 2386а-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людині", який планують ухвалити в другому читанні.

Парубій також провів нараду з головами фракцій, під час якої більшість із них висловилися за продовження політичних консультацій щодо кадрових питань, зокрема стосовно оновлення складу Центральної виборчої комісії. 

Згідно з регламентом, у другій половині дня в середу народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах. Так, Комітет з питань національної безпеки та оборони має намір завершити розгляд правок і підготовку законопроекту "Про національну безпеку" до другого читання.