Деякі фракції Ради штучно затягують оновлення ЦВК - Герасимов

Деякі фракції Ради штучно затягують оновлення ЦВК - Герасимов

Укрінформ
Голова фракції БПП Артур Герасимов заявляє, що деякі фракції в парламенті штучно затягують оновлення складу ЦВК, вимагаючи додаткових консультацій.

Про це він сказав журналістам, коментуючи результати наради голів фракцій у спікера Андрія Парубія щодо кадрових питань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені здається, за штучними перепонами це питання намагаються заговорити. На жаль, представники деяких інших фракцій висловили думку, що потрібні додаткові консультації. Але відносно чого, наприклад, ми у фракції не розуміємо", - підкреслив Герасимов.

Він наголосив, що подання на призначення нових членів ЦВК внесено Президентом і тому "парламент має всі можливості виносити це в зал і голосувати".

Відповідаючи на запитання, чи є можливість відкликати одного претендента зі списку кандидатів і внести вже 13 осіб на 13 вакантних місць, він зазначив, що це недоцільно.

"Нам що, ще раз відізвати і ще раз вносити (подання на членів ЦВК - ред.), щоб потім знайшлось ще 10 причин для того, щоб не голосувати? Я щиро вважаю, що це питання має бути вирішене якнайскоріше", - підкреслив голова фракції.

Читайте також: Алгоритму визначення "зайвого" кандидата до ЦВК досі не знайшли - Парубій

Як повідомлялось, раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій запросив голів фракцій на переговори щодо кадрових питань.

На Погоджувальній раді 14 травня планувалося, що питання звільнення та обрання нових членів ЦВК має відбутися у четвер, 17 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-