Геращенко розповіла, про що говорила із президентом ПА ОБСЄ

Фото

Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко закликала ПА ОБСЄ підтримати позицію щодо фіксації у моніторинговому звіті БДІПЛ ОБСЄ незаконності виборів президента РФ в Криму.

Про це вона написала на сторінці у Facebook за результатами зустрічі в понеділок з президентом Асамблеї Георгієм Церетелі і його колегами - депутатами парламентів європейських країн 

«Ключові теми нашої зустрічі - безпекова, гуманітарна, екологічна ситуація на Донбасі і в Криму, порушення там прав людини. Закликала ПА ОБСЄ і європейських політиків підтримати позицію, що в моніторинговому звіті БДІПЛ ОБСЄ повинно бути зафіксовано незаконність виборів в окупованому Криму», - зазначила Геращенко.

Також вона закликала ПА ОБСЄ активніше долучитися до питання звільнення заручників і політв'язнів, і влітку під час сесії у Берліні ухвалити резолюцію з вимогою звільнення політв'язнів Кремля, в якій перерахувати «конкретні прізвища українців і кримських татар - бранців тюрем РФ і на окупованих територіях». 

Окрім того, Геращенко разом із головою української парламентськоі делегаціі в ПА ОБСЄ, головою фракції "БПП" у ВР Артуром Герасимовим обговорили хід реформ і демократичні процеси в Україні.

За словами віце-спікера, делегація ОБСЄ під час свого візиту на схід України побувала на Донбасі, де в районі КПВВ «Мар'їнка» на власні очі почула і побачила, як «виконується» контрольованими РФ бойовиками перемир'я. «Політики ледь не потрапили під ворожий обстріл, чули звуки канонади бойовиків, що гатили по цивільним населеним пунктам», - зазначила віце-спікер ВР..

Читайте також: Геращенко назвала три теми для обговорення з Волкером у Києві

Як повідомлялося, раніше на брифінгу у парламенті президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі наголосив, що у звіті ОБСЄ щодо президентських виборів у Росії є посилання на попередній документ щодо підтримки неподільності та суверенітету України.

До цього на погоджувальній Раді Геращенко закликала Раду проголосувати на цьому тижні проект заяви-звернення до ОБСЄ щодо виборів президента РФ у Криму, підготовлений, зокрема, за участю громадської мережі «ОПОРА».

За словами Геращенко, у звіті ОБСЄ відсутні будь-які згадки щодо незаконності проведення виборів президента РФ у Криму. Геращенко наголосила, що найближчими днями має бути підготовлений остаточний звіт ОБСЄ щодо президентських виборів у РФ.

Фото: Ірина Геращенко, Фейсбук