Порошенко закликає США активніше долучатися до звільнення політв'язнів Кремля

Президент України Петро Порошенко закликає США активніше долучатися до звільнення українських політв'язнів з російських тюрем.

Про це він сказав під час зустрічі з помічником державного секретаря США Вессом Мітчеллом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави закликав американську сторону до більш активного залучення до питання звільнення українських політв'язнів, які утримуються в російських тюрмах, та українських заручників", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під час зустрічі було скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Крім того, наголошено на відповідальності Росії за повне виконання Мінських домовленостей та, відповідно, необхідності продовження санкцій проти РФ до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

 Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду і рішучу підтримку у боротьбі з російською агресією. Підкреслено важливість надання Україні військової допомоги та відзначено рішення Вашингтона щодо постачання оборонних озброєнь.

Сторони скоординували кроки із протидії будівництву проекту "Північний потік - 2".

Читайте також: США підтримують політику "відкритих дверей" щодо вступу України в НАТО

Також Порошенко поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у реалізації реформ в Україні, зокрема у сфері безпеки і оборони, боротьби з корупцією.

Президент України та помічник державного секретаря обговорили питання розвитку двосторонніх політичних контактів та активізації торговельно-економічної співпраці.