Добкін розповів, як на прохання Турчинова відправив до Києва Тимошенко

Колишній очільник Харківської ОДА, а нині народний депутат Михайло Добкін повідомив, що на прохання Олександра Турчинова у лютому 2014 року забезпечив безпечне вивезення з Харкова Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час допиту в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені подзвонив Турчинов. Сказав, що влада в країні помінялася, що він уповноважений звернутися до мене, щоб я забезпечив безпеку для переміщення в аеропорт Юлії Тимошенко, яка тоді знаходилася під арештом", - сказав Добкін.

Він додав, що це доручення виконав - поїхав до лікарні, переговорив з представниками "Альфи" і міліціонерами.

"Я переконався, що є транспорт, що їй нічого не загрожує", - додав Добкін.

Як відомо, 2011 року, за часів президентства Януковича, суд визнав Тимошенко винною за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) і її було засуджено до семи років в'язниці із забороною займати державні посади протягом трьох років. Суд також задовольнив цивільний позов НАК «Нафтогаз України», який вимагав від Тимошенко компенсації збитків, завданих цій компанії внаслідок підписання газових угод з Росією у січні 2009 в обсязі 189.5 млн доларів США.

Читайте також: Добкін розказав, коли востаннє бачив Януковича

22 лютого 2014 року Верховна Рада прийняла Постанову "Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Тимошенко Ю. В.". Тоді ж її було доставлено до Києва.