Захисту Лавриновича вручили обвинувальний акт — адвокат

Генеральна прокуратура України 17 квітня вручила адвокатам екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича обвинувальний акт.

Про це у Facebook написав його адвокат Євген Солодко.

"17 квітня 2018 року - апогей прокурорського безглуздя стосовно Олександра Володимировича Лавриновича - 5 хвилин тому в адвокатському офісі стороні захисту вручено обвинувальний акт", - написав Солодко.

Як повідомляв Укрінформ, Лавриновичу інкримінують скоєння злочину за ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, вчинені з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій). Колишньому міністрові юстиції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

За версією слідства, в 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович, в обхід голосування в парламенті, дав дозвіл на офіційну публікацію Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули й екс-президентові Віктору Януковичу.

Читайте також: Розслідування справи Лавриновича завершили

15 вересня 2017 року Печерський районний суд Києва обрав Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави.

27 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра і скасував це рішення Печерського райсуду.

12 грудня начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що досудове розслідування стосовно Лавриновича завершене.