Активісти назвали п'ятірку депутатів, яких найчастіше чути у ВР

Найчастіше на засіданнях ВР виступали Олег Ляшко (голова фракції Радикальної партії),  Віктор Галасюк (фракція РП) , Юрій Левченко (позафракційний), Руслан Князевич (БПП) та Сергій Соболєв (Батьківщина) .

Про це йдеться в повідомленні Опори.

«Найчастіше у Верховній Раді було чути Олега Ляшка - 1055 виступів загальною тривалістю трохи більше 36 годин. На другому місці Віктор Галасюк - 444 виступи тривалістю 15 годин. Таку ж кількість часу «наговорив» Юрій Левченко, який долучився  аж до 670 обговорень у сесійній залі. Трохи менш активно в парламенті виступали Руслан Князевич (401 раз) та Сергій Соболєв (328 разів)», - зазначає громадська мережа. 

Натомість, за інформацією Опори, представники депутатських груп «Воля народу» та «Партія «Відродження» практично не виступають у Раді.

Читайте також: Довіра як основа демократії, або Німецька мудрість для українських чиновників

За даними мережі, станом на квітень 2018 року в сесійній залі нардепи виступили 23 тисячі 793 рази. Загальна тривалість виступів усіх депутатів (в тому числі колишніх) при цьому склала  24 доби 5 годин 11 хвилин та 5 секунд. 64 години  «наговорили» спікер (у тому числі Володимир Гройсман) та віце-спікери.