Рада відхилила закон про службу в органах місцевого самоврядування

Верховна Рада не підтримала пропозиції Президента до закону, прийнятого 9 лютого 2017 року, «Про службу в органах місцевого самоврядування», тепер він вважається відхиленим.

За закон у новій редакції з урахуванням пропозицій Президента проголосувало 133 депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати також не підтримали пропозицію направити законопроект вдруге на доопрацювання в комітет.

«Рішення не прийняте, таким чином Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» № 2489 - відхилений, що дає змогу напрацьовувати новий законопроект. Я знаю, що опрацювання є дуже грунтовні, і сподіваюся, що комітет зможе провести цю роботу», - зазначив Голова ВР Андрій Парубій.

Читайте також: Рада відмовилася скасувати е-декларування для громадських організацій

Як повідомлялося, 21 березня 2017 року Президент повернув до парламенту для повторного розгляду зазначений закон, прийнятий 9 лютого 2017 року зі своїми пропозиціями. 

Президент пропонував, при визначенні посадових окладів, заробітної плати осіб, які перебувають на публічній службі, застосовувати прожитковий мінімум, а не мінімальну заробітну плату, як це було встановлено законом. Окрім того, Президент пропонував ввести конкурсний відбір на зайняття посад заступників сільського, селищного, міського голови.