Рішення за скаргою Луценка на Холодницького обіцяють не раніше літа

До Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів надійшли скарга генпрокурора на притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника САП Назара Холодницького.

Про це Укрінформу повідомили у комісії.

"До комісії надійшла скарга генпрокурора на Холодницького. Наразі авторозподіл має визначити, хто із членів КДКП розглядатиме дану скаргу", - зазначив співрозмовник агентства.

Надалі члену КДКП надається до місяця часу для ознайомлення зі скаргою, а також для перевірки викладеної у ній інформації. Після цього член КДКП вирішує, чи відкривати провадження за скаргою. У випадку відкриття провадження для надання пояснень запрошується особа, на яку скаржаться, і починається перевірка, яка триває два місяці, але термін її може бути продовжений до трьох місяців.

Таким чином, зазначив співрозмовник агентства, рішення у справі Холодницького може бути ухвалене влітку.

Читайте також: Холодницький каже, що після його звільнення САП керуватиме лише Луценко

Як повідомлялося, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у скарзі КДКП просить звільнити свого заступника - керівника САП Назара Холодницького.

Директор НАБУ Артем Ситник 30 березня заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.